Čokoládový koláč s kokosovým krémom
korpus:
5 vajec
250 g Finesse sladidlo na pečenie
200 g zmäknutého masla
40 g kakaového prášku
1 ČL vanilkového cukru
1/2 ČL soli
210 g pšeničnej múky
kokosový krém:
400 g sušeného kokosu
130 g Finesse sladidlo na pečenie
2 dl Sukrin Sirup Gold
3 dl smotany na šľahanie
125 g masla
POSTUP:
Vajíčka a Finesse spolu rozšľaháme. Pridajte rozpustené maslo, kakao, vanilkový cukor, soľ a šľahajte do rovnomernej zmesi. Nakoniec vmiešavajte múku.
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie (30 x 40 cm). Pečieme na strednej priečke pri 200°C cca. 10 minút.
Kým sa koláč pečie, v hrnci zmiešame všetky ingrediencie kokosového krému a za stáleho miešania necháme 5 minút podusiť.
Následne koláč natrieme krémom a pečieme ďalších 10 minút.
Nutričné hodnoty
Na 100 g | kcal | protein | sacharidy | tuk | vláknina |
374 | 5 | 9 | 31 | 12 |