Čokoládový koláč s kokosovým krémom

Od DIAdieta.sk Vypnuté

 

korpus:

5 vajec

250 g Finesse sladidlo na pečenie

200 g zmäknutého masla

40 g kakaového prášku

1 ČL vanilkového cukru

1/2 ČL soli

210 g pšeničnej múky

kokosový krém:

400 g sušeného kokosu

130 g Finesse sladidlo na pečenie

2 dl Sukrin Sirup Gold

3 dl smotany na šľahanie

125 g masla

 

POSTUP:

Vajíčka a Finesse spolu rozšľaháme. Pridajte rozpustené maslo, kakao, vanilkový cukor, soľ a šľahajte do rovnomernej zmesi. Nakoniec vmiešavajte múku.

Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie (30 x 40 cm). Pečieme na strednej priečke pri 200°C cca. 10 minút.

Kým sa koláč pečie, v hrnci zmiešame všetky ingrediencie kokosového krému a za stáleho miešania necháme 5 minút podusiť.

Následne koláč natrieme krémom a pečieme ďalších 10 minút.

 

 

Nutričné hodnoty

Na 100 g kcal protein sacharidy tuk vláknina
374 5 9 31 12